Farr Péter - ADR Biztonsági tanácsadó és szakértő
|
info@adrszallito.hu
|
+36 30 219 7284
Ingyenes cégfelmérés

Új munkatárs ADR jogszabály szerinti képzése

Az ADR 1.3 fejezete (függetlenül a szállítás során esetleg alkalmazott mentességektől) a veszélyes áruk szállításában az alábbi feladatokat ellátó személyek részére időszakonkénti tanácsadói képzés elvégzését írja elő: feladás, szállítmányozás, csomagolás, berakás, töltés, szállítás (fuvarozás), kirakás, címzetti árufogadás, ideiglenes veszélyes áru – tárolás (továbbküldésig). Ezen képzés során a cég munkatársai megismerik a veszélyes áruk szállítására vonatkozó általános előírásokat, valamint a feladatuknak és felelősségüknek megfelelő részletességgel a tevékenységükre vonatkozó szigorúan betartandó szabályokat is átvesszük. Ezen képzés nélkül egyik munkatárs sem végezhet veszélyes áruval kapcsolatos feladatot. A képzésről a hatályos jogszabály szerinti tartalmú jelenléti ívet kell felvenni, melyet erre jogosult biztonsági tanácsadónak kell hitelesíteni többek között a képzés témájának megjelölésével. A jelenléti ívet a munkáltatónak öt évig meg kell őriznie és az ellenőrző hatóság és a munkavállaló számára ezt át kell tudnia adni.

Mi történik akkor, ha az aktuális képzést követően, fél év múlva új munkatársat vesz fel egy cég, aki szintén veszélyes árukkal fog a későbbiekben dolgozni? Előírás a vállalkozások részére, hogy új munkavállaló felvételekor ellenőriznie kell a hatályos (kétévente változó) ADR jogszabály szerinti képzés megtörténtét. Amennyiben a képzés nem, vagy elavult ADR szerint történt meg, az új képzést a munkavállaló munkába állása előtt mindenképpen el kell végeztetnie. Ez alól nincs kivétel! Ezért is érdemes, folyamatos ADR biztonsági szakértő alkalmazása egy cég számára, hiszen így nem szükséges mindig új szakember után néznie!

ADR tanácsadóként partnereim számára folyamatosan szervezek képzéseket, mellyel a dolgozók minden ADR előírást megismernek és betarthatnak! Szeretné vállalkozását is partnereim között tudni? Farr Péter vagyok, a biztonságos közlekedés és áruszállítás érdekében oktatással, illetve ADR tanácsadással segítem a cégeket és vállalkozásokat. A folyamatosan változó uniós és magyar jogszabályokhoz alkalmazkodva bátran kijelenthetem, hogy munkám mindig precíz és ügyfeleimhez igényeihez igazodva gyors! Ha felkeltettem érdeklődését, vegye fel velem a Kapcsolatot elérhetőségeimen keresztül!