Farr Péter - ADR Biztonsági tanácsadó és szakértő
|
info@adrszallito.hu
|
+36 30 219 7284
Ingyenes cégfelmérés

Hasznos tanácsok

Az ADR 1.3 fejezete a veszélyes áruk szállításában az előírás szerinti feladatokat ellátó személyek részére időszakonkénti tanácsadói képzés elvégzését írja elő. Ezen képzés nélkül egyik munkatárs sem végezhet veszélyes áruval kapcsolatos feladatot. Mi történik akkor, ha az aktuális képzést követően, fél év múlva új munkatársat vesz fel egy cég, aki szintén veszélyes árukkal fog a későbbiekben dolgozni?
Teljes cikk megtekintése
Rossz minőségű ADR tábla, bárca egy hosszú út során könnyen leeshet, elkophat! Amellett, hogy jó eséllyel megbírságolják, a közlekedésben részt vevők életét is veszélyeztetheti! A minőség mellett arra is oda kell figyelni, hogy hova kerül az a bizonyos tábla!
Teljes cikk megtekintése
A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás írja elő, hogy ADR biztonsági tanácsadót kell alkalmaznia minden olyan vállalkozásnak, amelyik veszélyes árut közúton fuvaroz, szállít vagy ahhoz kapcsolódó csomagolást, berakást, töltést vagy kirakást, egy szóval tevékenységet végez.
Teljes cikk megtekintése
A veszélyes áru szállításban rengeteg mindenre kell figyelni, bármilyen hiba ára is súlyos bírság lehet. A súlyos szabálytalanságokat általában jól ismerik a szállítási szereplők, most inkább olyan szabálytalanságokkal foglalkozunk, amelyek elkerülése nem kerülne sokba, csak egy kis odafigyelésbe!
Teljes cikk megtekintése