Farr Péter - ADR Biztonsági tanácsadó és szakértő
|
info@adrszallito.hu
|
+36 30 219 7284
Ingyenes cégfelmérés

Eseti képviselet

Eseti képviselet

Hogyan is működik ez?

Köszönhetően annak, hogy ügyfeleim és partnereim számára a hét minden napján 0-24 órában rendelkezésre állok, akár a vitás témákban (ellenőrzés közben is) és még a szállítmány rakodásának megkezdése előtti percekben, egy-egy kérdéses helyzetben gyors és használható tanácsot tudok adni! Menet közbeni segítségnyújtás bármikor-bárhol-bármilyen kérdésben!

Hatósági ellenőrzés

A veszélyes áruk szállítási folyamatában részt vevő vállalkozások – tekintettel a megjelenő, kockázatot jelentő anyagokra – arányaiban sűrűbb hatósági ellenőrzésekre számíthatnak, mint az egyéb, nem veszélyes árukat szállító cégek. Az ellenőrzések közúton, illetve a vállalkozások telephelyein történnek.

A közúti ellenőrzések elsődlegesen a szállító vállalkozások ADR és egyéb jogszabályok által szabályozott tevékenységét vizsgálják. Ennek során azonban felmerülhet számos olyan hiányosság, melynek megjelenéséért a szállító vállalkozás nem, vagy csak részben tehető felelőssé. Ilyen esetekben felmerül a feladó, berakó stb. vállalkozások felelőssége is, melynek tisztázása közigazgatási eljárás keretein belül történik meg.

A telephelyen végzett ellenőrzések szintén vizsgálják, hogy a tevékenység megfelel-e az érvényben lévő veszélyes áru – előírásoknak. A közúti ellenőrzéstől eltérően a telephelyen a szállítójárműveken, azok személyzetén és a szállított árun kívül a vállalkozás munkavégzésének számos mozzanata is ellenőrzés alá kerül, például az alábbi területeken:

  • Alkalmaz-e tanácsadót a vállalkozás, illetve előírt-e számára? Ha igen, megtörtént-e a hatósági bejelentése?
  • Megfelelő képesítéssel rendelkezik-e a tanácsadó az adott szállítási tevékenységhez?
  • Megtörténtek-e az ADR 1.3 fejezete szerinti munkaköri képzések, illetve tartalmuk megfelelt-e az előírásoknak?
  • Rendelkezésre állnak-e az előírt tanácsadói dokumentációk (éves jelentések, baleseti jelentések) a vállalkozásnál?
  • Rendelkezik-e a vállalkozás a tevékenységéhez előírt engedélyekkel?
  • Az érintett dolgozók számára készült-e a veszélyes áru-előírásokat tartalmazó munkaköri dokumentáció?
  • A vállalkozás telephelyén lévő, szállításban érintett infrastruktúra (raktárak, veszélyes hulladék-gyűjtő helyek, üzemanyag-kutak, tárolótartályok stb.), eszközök és berendezések alkalmasak-e feladatuk ellátására?
  • A telephelyen zajló tevékenység kielégíti-e az ADR és egyéb, vonatkozó jogszabályok előírásait?

Érdeklődik?

Vegye fel velem a kapcsolatot a hét bármely napján. Írjon vagy hívjon bizalommal!
info@adrszallito.hu+36 30 219 7284

Kapcsolatfelvétel